Musiikkiaiheisia kirjoituksia ja videoita

23.11.2020

Mukaan on valittu mielestäni parhaita musiikkivideoita. Tietty laulaja tai yhtye voi saada oman linkkinsä. Samalla kerron asiatietoa lyhyesti valitusta aiheesta. Joskus kirjoitan laulun sanat luettavaksi sanalla kun kuuntelette sitä.

Musiikin merkitys ihmisille on suuri. Olen kuunnellut koko ikäni sitä aloittaen radion kuuntelusta, hankkimalla pienen levysoittimen, avokelanuhurin 1960-luvulla, mukana kannettavia c-kasetteja ja niiden soittimia, hienon hi-fi levysoittimen ja kaiuttimet, stereo-kuuntelun ihmeellinen kokeminen peräti kahdella kaiuttimella. Musiikin suoratoisto on tullut uutena asiana tietokoneen, tabletin tai matkapuhelimen välityksellä.

Uutta tietoa: Suosittelen musiikin kuunteluun hi-fi kaiuttimia. Pöytätietokoneille on kolmen kaiuttimen sarjoja, joista yksi kaiuttimista on bassolle. Tabletille (iPad tms) ja matkapuhelimille on tarjolla bluetooth kaiuttimia, joista osa on kevyitä helposti mukana kannettavia malleja. Eräs suosittu merkki sellaisille on JBL. Muitakin on olemassa. Vaativaan lähes ammattimaiseen käyttöön on lattialla tai pöydällä pidettävä Bose bluetooth pystykaiutin. Muitakin valmistajia on.

                                               +      +      +       

Eniten luettuja ja kuunneltuja tekstejä 17. toukokuuta - 23. marraskuuta eli 6 kuukautta ovat seuraavat (suluissa tekstien lukukertoja viimeisten 30 päivän aikana):

1.  Viron lastenlaulut               (+97)

2.  Isänmaallisia lauluja I        (+25)

3.  Isänmaallisia lauluja II       (+25)   

4.  Ruotsalaisia iskelmiä         (+45)

5.  Saksankielisiä iskelmiä      (+46)

6.  Petula Clark                          (+36)

7.  Freddy Quinn                        (+50)

8.  Carola, Ruotsi                       (+33)