On tarkoitus lukea tai kuunnella runoja.

23.11.2020

On kyse suomalaisista runoista. Jos en löydä ääneen lausuttuja tai sävelletyjä videoäänitteitä, niin kirjoitan valitun runon tänne luettavaksi. Myös ääneen lausuttuja tai laulettuja runoja saattaa olla kuunneltavissa samaan aikaan. On tarkoitus, että ilmoitan myös runokirjojen nimet ja kirjailijan muuta tuotantoa..  

Monet suositut laulut ovat olleet alunperin painettuja runoja. Sitten ne sävellettiin ja ne  lähtivät lentoon, ja kiertävät ja kiertävät ympärillämme ....  

Kun haen verkosta runoja, on ensi sijassa ääneen lausutut runot. Joskus näyte ei kuullosta tarpeeksi hyvältä, johtuen joko videoinnin laadusta tai lausujan suorituksesta.  Silloin on parempi valita sävelletty ja laulettu versio samasta runosta. Yleensä ottaen runojen kuuntelu ei näytä keräävän suuria kuuntelijamääriä verkosta youtuben käyttäjätilastojen mukaan. On hyvä jakaa tietoa siitä, että niitä on ja helpottaa niiden löytämistä tällä tavalla.

Myös painettuja runoja otan mukaan, koska se on kuitenkin ensisijainen tapa tutustua runoilijoihin. Vaikka runoilijalla ei olisi yhtään lausuntavideota tai sävellettyä laulua videolla, hän pääsee mukaan blogiini. Runous on tärkeintä.

                                                     +      +      +      

Eniten luettuja ja kuunneltuja tekstejä 17. toukokuuta - 23. marraskuuta eli 6 kuukautta ovat seuraavat (suluissa tekstien lukukertoja viimeisten 30 päivän aikana):

1.  Lauri Pohjanpää         (+118)

2.  Aila Meriluoto              (+99)

3.  Yrjö Jylhä                     (+120)         

4.  Saima Harmaja           (+66)

5.  Lauri Viita                     (+66)

6.  Runo-Hymyilevä          (+51)

7.  Kaarlo Sarkia               (+32)

8.  Aaro Hellaakoski         (+30)