Vanhat Kalevan blogin kirjoitukset

Eino Tienari        13.8.2021         (päivitetty 3.1.2022)

Aloitin ensimmäisen oman blogini syyskuussa 2109 Kalevan verkkolehdessä. Sillä oli sama otsikko kuin nykyisellä uudella blogilla. Uusien tekstien kirjoittaminen sinne estettiin Kalevan päätöksellä toukokuussa 2020. Lehti lopetti blogit-osastonsa.

Heti sen jälkeen tutkin mahdollisuutta perustaa riippumaton oma blogi. Sellainen alusta löytyi siten, että otin selvää muista blogien kirjoittajista Suomessa. Valitsin yhden löytämäni alustan ja olen ollut siihen tyytyväinen. Se maksaa jonkin verran, mutta ei paljon.

Kirjoituksia oli siellä yhteensä 34. Ne kaikki on siirretty uuteen blogiin pienin muutoksin ja lisäyksin. Vanha blogi ehti olla tasan 8 kuukautta. Uusi blogi on ollut nyt tammikuuhun 2022 mennessä 20 kuukautta. Kirjoituksia siinä on nyt noin 170.

Kirjoitusvauhtini on kasvanut noin 2-kertaiseksi aikaisempaan verrrattuna. Syynä on motivaation paraneminen ja tekstien aiheiden valitsemisen suurempi vapaus. Valmiit aikaisemmat tekstini oli helpompi muokata kuin kirjoittaa kokonaan uusi. Hyvään tasoon pyrkiminen rajoittaa tietysti työn nopeutta. Hidastan tarkoituksella kirjoitustahtiani sen vuoksi.

Vanhoja tekstejä ei enää löydy Kalevan verkkosivuilta. Niitä on mahdollista lukea erikseen hakemalla vuoden 2022 tammikuun loppuun asti. Silloin Kalevan toimitus ilmoitti poistavansa kaiken tuon materiaalin verkosta.

Niistä luetuimmat artikkelit olivat seuraavat:

1.  Suomalaisia runoja ja runoilijoita                                       Runojen kuuntelu

2.  Raatteen tien taistelu - veteraanit kertovat                        Sotahistoria

3.  Ruotsi ei ollut osallisena maailmansotiin                          Sotahistoria