Iskelmälaulaja Reijo Taipale. Kuvan lähde on rd.fi.

Iskelmälaulaja Reijo Taipale. Kuvan lähde on rd.fi.

Reijo Taipaleen ja Anneli Sarin toivekonsertti

Eino Tienari     6.2.2021

Hyvät kuuntelijat! Järjestän teille toivottavasti nautittavan hetken soittamalla Reijo Taipaleen ja Anneli Sarin iskelmiä. Perustelu voisi olla heidän suuri suosionsa. Reijo oli aivan ilmiömäinen ja lahjakas iskelmälaulaja tanssilavoilla esimerkiksi tangomusiikin esittäjänä. Anneli oli ja on suomalainen mustalainen tuoden esille myös oman kansanosansa perinnekulttuuria. 

Kumpikin heistä saa esittää 4 kappaletta levytuotannostaan. Tämänkertaisen konsertin lopuksi on viimeisenä kahtena lisänumerona muita tunnettuja suomalaisia tanssimusiikin suosikkeja, Taisto Tammi  ja Esko Rahkonen.

Aloitamme konsertin näillä kappaleilla:

Äänivideolla n:o 1 Reijo Taipale  esittää kappaleen "Satumaa". Laulun on säveltänyt ja sanoittanut Unto Mononen. Levytyksen on Reijo Taipale tehnyt vuonna 1962.

Äänivideolla n:o 2 Reijo Taipale esittää tangon "Tähdet meren yllä" vuonna 1963. Se on Unto Monosen säveltämä. Sanat ovat kirjoittaneet yhdessä Sauvo Puhtila ja Unto Mononen. Häntä säestää Kullervo Linnan orkesteri.

1. Satumaa - Reijo Taipale

2. Tähdet meren yllä - Reijo Taipale

Anneli Sari, oik. Anneli Valtonen o.s. Lundberg (s. 1947) on suomalainen laulaja, joka on esittänyt 1960-luvulta lähtien erityisesti iskelmämusiikkia, mustalaismusiikkia ja ranskalaisia chansoneita. Anneli Sari on yksi kuuluisimpia suomalaisia romaneja.

Anneli Sari on ollut naimisissa muusikko Ari Valtosen kanssa, ja heillä on kaksi lasta. Vuonna 1966 Anneli Sari lopetti tanssilavakiertueet ja siitä lähtien hän on keskittynyt esiintymään enimmäkseen suurissa konserttisaleissa ja ravintoloissa. 

Tässä on hänen levyjään:

Äänivideolla n:o 3 kuullaan Anneli Sarin esittämänä "Muistojeni ruusut" (1969). Sen on sekä säveltänyt ja sanat kirjoittanut Arvo-Valde Palmroth. Sen äänite vaihdettiin 26.5.2021, koska aikaisempi video ei toiminut enää. Tämä on ihan hyvä kappale.

Videolla n:o 4 Anneli Sari esittää mustalaislaulun "Näin tietäni käyn" (1970). Sävellys on perinteinen ja sanat kirjoitti Saukki.

3. Muistojeni ruusut - Anneli sari

4. Näin tietäni käyn - Anneli Sari

Reijo Taipale (1940 - 2019) oli suomalainen iskelmälaulaja. Hän aloitti muutettuaan Helsinkiin ensin tanssiorkesteri Rytmi-tyttöjen solistina. Sieltä hänet löysi orkesterinjohtaja Kullervo Linna. Hänen levytysuransa alkoi Kullervo Linnan kanssa vuonna 1962 kappaleilla "Aila" ja "Yön hetket".

Vuonna 1993 Taipale esiintyi Markku Pölösen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa Onnen maa. Vuonna 2015 hän sai Pro Finlandia-mitalin. Hän oli naimisissa Anita Taipaleen kanssa. Heillä on kolme lasta. Hänestä kirjoitti Hellevi Pouta kirjan "Satumaa: Reijo Taipaleen tarina", 2017.

Videolla 5 Reijo Taipale ja Agents esittävär kappaleen "Vihreät niityt" (2011). Se on erään yhdysvaltalaisen yhtyeen folk-tyylinen laulu. Sen teki tunnetuksi The Brothers Four-yhtyeen levytys vuodelta 1960.

Äänivideolla 6 Reijo Taipale esittää iskelmän "Keinu kanssani" (1975). Sen on säveltänyt Rodriquez Rosas. Suomalaiset sanat siihen on kirjoittanut Ulla Sand

5. Vihreät niityt - Agents ja Reijo Taipale

6. Keinu kanssani - Reijo Taipale

Äänivideolla 7 Anneli Sari esittää kappaleen "Liian nuori rakkauteen" (1964). Se oli hänen ensimmäinen menestyslevynsä. Kappaleen on säveltänyt Nicola Salerno ja se oli Italian edustajana eurovisiokilpailun voittaja.

Videolla 8 Anneli Sari, Feija ja Taisto Lundberg esittävät iskelmän "Luonnonlapset" (1978). Se esitettiin Syksyn Sävel-kilpailussa. Kappale sijoittui toiseksi. Laulun on säveltänyt Reino Markkula ja sanoittanut Juha Vainio.  

7. Liian nuori rakkauteen - Anneli Sari

8. Luonnonlapset - Anneli Sari

Taisto Lundberg, taiteilijanimeltään Taisto Tammi (1945 - 1979) oli suomalainen iskelmälaulaja. Hän oli ensimmäinen äänilevylle laulanut suomalainen romanilaulaja.

Hänen suurin suosionsa ajoittui 1960-luvun alkupuolelle, jolloin hänen tunnetuimpia kappaleitaan olivat mm. ”Tangotyttö” ja ”Rakkauden rikkaus”. Viimeksi mainitulla kappaleella hän osallistui vuonna 1964 Eurovision laulukilpailun Suomen-karsintaan

Esko Rahkonen (1936 - 2007) oli suomalainen iskelmälaulaja. Hän teki noin 400 levytystä. Rahkonen nousi kuuluisuuteen Monosen mittatilaustyönä säveltämällä tangolla "Syvä kuin meri" vuonna 1965. Monet asiantuntijat ovat pitäneet Rahkosen 1960-luvun klassikkolevytyksiä kaikkein aidoimpiin suomalaisen tangon tulkintoihin kuuluvina.

Äänivideolla 9 Taisto Tammi esittää kappaleen "Tango merellä"  (1963). Sen on säveltänyt Toivo Kärki ja sanoittanut Reino Helismaa.

Äänivideolla 10 Esko Rahkonen esittää kappaleen "Rakasta, kärsi ja unhoita" (1967). Sen on säveltänyt Toivo Kärki ja sanoittanut Veikko Enckell.

9. Tango merellä - Taisto Tammi

10. Rakasta, kärsi ja unhoita - Esko Rahkonen

Jaa tämä sivu